WATCHMANS HUT / VIDEO

WATCHMANS HUT / VIDEO

Watchmans Hut er et non-profit projekt fra danske JAJA arkitekter. Grundtanken bag hytterne er at skabe et fristed i naturen hvor kunstnere kan bosætte sig i frivillig eksil i uberørt natur. Her vil de have mulighed for inspiration, ro og refleksion i naturskønne omgivelser.

Projektet adresserer dilemmaet mellem menneskets ønske om at opholde sig i naturen, og samtidig efterlade den så uberørt som muligt. Altså hvordan man kan anbringe et menneskeskabt objekt (hytte) og stadig bevare fornemmelsen af uforstyrret uberørt natur, måske endda forstærke oplevelsen.

Løsningen har været at bygge en hytte hvor facaden dækkes med spejle. Ved at gøre dette opstår der en gensidig interaktion mellem to tilsyneladende diamentrale modsætninger – kultur og natur.

Selvom man udefra kan se hytten afspejle den omgivende natur, er oplevelsen begrænset set inde fra hytten. Løsningen på dette er at dele hytten i tre selvstændige hytter med hver sin funktion. På denne måde kan man se de andre sektioner afspejle naturen i hver deres glasfacade, både udefra og indefra.

Watchmans Hut er skabt af JAJA Architects i samarbejde med kunstnerne Anne og Lars Traegde.

Vores mål er at skabe ni Watchers Hut på vilde naturområder i Norge og Sverige (og måske andre steder?). Da det er en non-profit projekt, er vi på nuværende tidspunkt i gang med at søge forskellige fonde. Heldigvis er den første byggegrund blevet doneret til projektet af Östra Göinge kommune i Sverige, mod udveksling af en af Lars’ skulpturer.

Jan Tanaka fra JAJA har sendt os en lille video som beskriver og illustrerer projektet. Husk i øvrigt at tjekke JAJA’s nye blog, hvor du blandt andet kan læse et interview med FRAME angående Watchmans Hut.

jajaarchitects.blogspot.com

www.ja-ja.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

WATCHMANS HUT / VIDEO - in english

The non-profit project – Watchman’s Hut is a guest artist studio that allows artists to commit themselves for a period of self-imposed exile in pristine nature - an opportunity for inspiration, tranquility and reflection in beautiful surroundings. The project address the human inevitability of leaving traces in a nature one wishes to see untouched. How do you place a man-made object in a pristine nature? How do you leave an imprint that not spoil but rather enhance the experience of nature? We proposed to create a basic hut that is covered with mirrors. By doing so, there emerges a mutual interaction between two seemingly diametrical opposites – culture and nature. The hut is then perceived through its surroundings and, vice versa, the nature is accentuated through the hut. Though the single hut reflects the surroundings, the view from inside out is still rather limited. We suggest dividing the hut into different functions – main hut (with sleeping area and kitchen), atelier and bath hut. We are then able to compose the views/reflections in relation to the surroundings and effectively create a Watchman’s Hut that blends in with nature while enhancing the experience for the visitor – a place for inspiration and reflection in nature. The Watchman’s Hut is created by JAJA Architects in collaboration with artists Anne and Lars Traegde. Our objective is to create nine Watchman’s Hut in the extreme nature of Norway and Sweden (and perhaps other places?). Since it’s a non-profit project, we are currently applying for various funds. Fortunately, the first site has been donated to the project by the municipality of Östra Göinge in Sweden in exchange of one Lars’ sculptures. jajaarchitects.blogspot.com www.ja-ja.dk