Vilhelm lauritzen wins media house project

Vilhelm lauritzen wins media house project

Vilhelm Lauritzen Arkitekter er netop udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om et nyt 3.000 kvadratmeter stort mediehus til TV-SYD.

Med et visionært og energimæssigt optimeret design ligger den nye mediebygning sig smuk i landskabet i den kommende Nordic Synergy Park i Kolding. Området skal med tiden vokse sig til et 15 kvadratkilometer stort, grønt område med godt 30.000 arbejdspladser, forskning, uddannelser, fritidsaktiviteter og attraktive boliger – i synergi.

Bygningen, der er designet som et cirkelslag, understøtter gennem sin fysiske form TV SYDs ønske om et mediehus, der orienterer sig 360 grader rundt – 24/7. Bygningens cirkulære form sikrer samtidigt, at husets energiforbrug reduceres markant, i kraft af det energieffektive design.

“Vi har brug for et fleksibelt hus, der løbende kan tilpasses vores behov og produktionskrav. TV-teknikken udvikler sig hurtigt, og derfor skal vi have mulighed for at ændre indretningen i studier og andre produktionslokaler løbende. Den mulighed får vi i det nye hus,” siger Jacob Ejs, formand for bestyrelsen i TV Syd A/S.

Foruden nye studier, redigerings- og kontrolrum vil den nye mediebygning rumme lyse og fleksible redaktionelle miljøer, kantiner med udsigt over det bølgede landskab, og en åben og indbydende foyer.

Med det nye mediehus til TV SYD understreger VLA endnu en gang sin kompetence inden for moderne mediebyggeri. Gennem arbejdet med TV-Byen, og ikke mindst DR Byen, samt flere igangværende udenlandske projekter, har VLA nu opbygget en solid erfaring inden for design af komplekse bygninger til digitaliseret medieproduktion.

Projektet, der forventes at stå klar i januar 2013, er vundet i samarbejde med CC Contractor, Midtconsult og GBL.

www.vla.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vilhelm lauritzen wins media house project - in english

Vilhelm Lauritzen Architects was just appointed as the winner of the architectural competition for a new 3,000 square metermedia house for TV SYD. With a visionary and energy optimized design is the new media building sits in a beautiful countryside in the upcoming Nordic Synergy Park in Kolding. The area should eventually grow to a 15 square kilometers in area, green area with more than 30,000 jobs, research, education, recreation and attractive housing. In addition to new studies, editing and control rooms, the new media building contains bright and flexible editorial environments, canteens, overlooking the undulating landscape, and an open and inviting foyer. With the new media house for TV SYD, VLA once again emphasizes its expertise in modern media construction. Through working with the TV-Byen, not least DR Byen, and several ongoing international projects, VLA has now built a solid experience in the design of complex buildings for digital media production. The project, expected to be ready in January 2013, was won in collaboration with CC Contractor, Midtconsult and GBL. www.vla.dk