TRANSITLAGER from BIG

TRANSITLAGER from BIG

BIG VINDER KONKURRENCE I SCHWEIZ

BIG vinder indbudt konkurrence om at renovere og udbygge en 18 000 m2 lagerbygning fra 1960’erne i Basels kommende kunstdistrikt.

Den eksisterende bygning Basel Transitlager er beliggende i industriområdet Dreispitz, som gennemgår en omfattende byfornyelse til at huse byens kreative vækstmiljøer ud fra Herzog de Meuron’s masterplan fra 2003. Bygningen skal renoveres og udbygges med 7000 m2 til boliger, erhverv og gallerier. Nüesch Development, Christoph Merian Fonden og investoren UBS (CH) Property Fund valgte vinderprojektet af BIG, ingeniørerne Bollinger Grohmann og HL Technik, blandt forslag fra schweiziske Harry Gugger Studio, hollandske MVRDV og franske Lacaton Vassal.

Transitlagers ikoniske karakter og dens attraktive placering gør Transitlager til et naturligt vartegn for det kommende kunstdistrikt. BIGs forslag er en omprogrammering og udbygning af den eksisterende lagerbygning til en multifunktionel hybrid som fordrer liv og aktivitet døgnet rundt.

”Vi foreslår en ombygning af Transitlager som bygger på den eksisterende bygnings industrielle logik. Udbygningen fordobler størrelsen af pakhuset og baseres på den eksisterende konstruktion, men med en ny og anderledes geometri. Kombinationen af de to bygninger skaber en række af optimale forhold: fra åbne og fleksible planer til skræddersyede enheder, fra offentligt tilgængelige områder til private boliger og fra urbane byrum til grønne taghaver”, Andreas Klok Pedersen, Partner, BIG.

Udvidelsen af Transitlager er udformet som en zigzag formet bygning, der sikrer gode dagslysforhold til de nye boliger og skaber en række fælles taghaver orienteret mod udsigten. Tilbygningens geometri er skabt af den eksisterende bygnings markante skibsform, men optimeret til at rumme moderne boliger. Den eksisterende struktur fra 1960’erne, der er udført med åbne planer og en høj byggekvalitet, ombygges med minimale indgreb for at sikre fleksibilitet i indretning og maksimal diversitet af nye funktioner. Ved at holde interiøret og installationerne simple foreslår BIG optimale betingelser for kreative virksomheder, atelierer og workshops.

“Stablingen af to komplementære strukturer – den ene placeret oven på den anden – skaber en ny version af den kollektive gårdhave. Hvor den traditionelle gårdhave er omgivet af vægge af boliger på alle sider, kombinerer taghaverne i Transitlager de kollektive kvaliteter fra et fælles gårdrum med sollyset og panoramaudsigter fra en penthouse. En penthouse for folket!”

Bjarke Ingels, Stifter & Partner, BIG.

INFORMATION

NAVN: Transitlager

TYPE: Prækvalificeret konkurrence

STØRRELSE: 30,000m2

BYGHERRE: Nuesch Development RG, UBS Fund Management, Christoph Merian Stiftung

SAMARBEJDE: Bollinger+Grohmann, HL- Technik

BELIGGENHED: Basel, Schweiz

STATUS: 1 .Præmie

www.big.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

TRANSITLAGER from BIG - in english

BIG wins an invited competition to renovate and extend an existing 1960′s concrete warehouse situated in a Basel industrial district which is being transformed into an alternative Arts District. Located in Basel’s upcoming Dreispitz neighborhood, which is envisioned as an attractive and inviting urban quarter in Herzog de Meuron’s master plan from 2003, the existing 18.000 m2 ”Transitlager” built in the late 1960s is to be renovated and extended by up to 7.000 m2 for residential and commercial purposes. The development is undertaken by St. Gallen -based real estate development company Nüesch Development for the landlord, the Christoph Merian Foundation and investor the UBS (CH) Property Fund – Swiss Mixed ‘Sima’. The winning entry which included engineers Bollinger Grohmann and HL Technik was chosen among proposals from Harry Gugger Studio and Lacaton Vassal among others. The Transitlager’s surrounding industrial area is characterized by the geometries of infrastructures – the intersecting railways, loading docks and turning radiuses that weave through the city and create a puzzle of linear buildings with pointy corners and staggered façade lines into an untraditional and adventurous urban area consisting of galleries, restaurants and creative businesses. The iconic character of the existing Transitlager, its generous surrounding public spaces, and connection to the city’s botanical garden makes the building a natural focal point of the Arts District. By re-programming and extending the former warehouse into a multifunctional series of floors for various uses, BIG proposes a cross breed of art, commerce, working and living. Two distinct buildings on top of each other form a mixed-use hybrid with activity and life 24 hours a day. “We propose a transformation of the Transitlager that builds on the industrial logic of the existing building and of the surrounding area. The extension doubles the size of the Transitlager and becomes an opposite twin – based on the same structure, but with a different geometry. The combined building becomes a spectrum of optimal conditions: From open and flexible plans to tailor made units, public programs to private residences, vibrant urban space to peaceful green gardens and from cool industrial to warm and refined. ” Andreas Klok Pedersen, Partner, BIG. The wide dimensions of the former warehouse, the mix of programs, the structural limits and the sun orientation creates a typology that is neither point house nor slab – a folded geometry adapted to the specifics of the existing structure and optimized for daylight and views. The staggered edge and pointy ends echoes the geometries of the industrial buildings of the neighborhood, creating a surprising familiarity with the heterogeneous surroundings. “The stacking of two complimentary structures – one on top of the other – has generated a new take on the typology of the communal courtyard. Where the typical residential courtyard finds itself incarcerated by walls of program, the roofyards of the Transitlager combine the tranquility and communal space of the courtyard with the sunlight and panoramic views of the penthouse. A penthouse for the people.” Bjarke Ingels, Partner and Founder, BIG. Stripped from existing interior walls, the 60’s era structure offers flexible open plans and an exceptional high quality of concrete work. BIG proposes an extension that with a minimum of intervention, creates a maximum of programmatic diversity and feasibility. By keeping the interior finishing sparse, and installations simple we propose a building tailored for creative businesses, ateliers and workshops. We propose a building with a simple and economical material palette optimized for both artistic work and classy luxury. Architect: BIG Location: Basel, Switzerland Partner in Charge: Bjarke Ingels, Andreas Klok Pedersen Project Leader: Jakob Henke Team: Gul Ertekin, Ioannis Gio, Ricardo Palma, Alexandra Gustafson, Bara Srpkova, Marcelina Kolasinska, Ryohei Koike Client: Nuesch Development RG, UBS Fund Management, Christoph Merian Stiftung Collaborators: Bollinger+Grohmann, HL- Technik Size: 30,000 sqm Status: 1st Prize (Completion 2015) Images: Courtesy of BIG www.big.dk