The Wool Parade

The Wool Parade

Det anerkendte designstudio Doshi Levien har skabt en fantasifuld installation, som kombinerer forskellige Kvadrat-tekstiler på en måde, som fremhæver ulds unikke egenskaber. The Wool Parade består af 12 tekstilbetrukne figurer, inspireret af avantgarde-festerne og de skulpturelle teaterkostumer fra den tidlige Bauhaus-periode.

Alle figurerne har en finurlig form. Selv om de enkelte figurer hver har deres særlige karakter, minder de tilsammen om marionetter i en parade. De er alle betrukket i en farverig kombination af uldtekstiler der associerer til kostumer og teater: Hallingdal 65, Divina MD, Divina, Molly, Steelcut Trio, Remix og Willow.

Doshi Leviens brug af tekstilerne fremhæver nogle af de naturlige egenskaber, som gør ulden til det ideelle materiale til møbeltekstiler: den smukke farverigdom, den uovertrufne smidighed og det stramme, elegante udtryk.

The Wool Parade udfordrer opfattelsen af det, øjet ser. Flere af figurerne har eksempelvis hulrum, som umiddelbart fremstår som abstrakte geometriske elementer. Når man bevæger sig rundt om installationen, vil figurerne kortvarigt være på linje og derved ændres perspektivet og giver indtrykket af nye, elegante figurer.

Uld: et slidstærkt materiale der ældes med ynde
Uld er et bæredygtigt naturmateriale og er via sine fremragende egenskaber et af de bedste materialer til møbeltekstiler: det er naturligt smudsafvisende og brandsikkert, og det føles særdeles behageligt takket være en fremragende åndbarhed.

Uld er et meget holdbart materiale, som på grund af dets enestående slidstyrke og smidighed ældes med ynde. Den naturligt vandafvisende overflade gør desuden ulden let at vedligeholde.

Kvadrats uldtekstiler
Hos Kvadrat anvender vi materialer af højeste kvalitet og den nyeste teknologi for at minimere miljøpåvirkningen fra vores tekstiler og optimere deres holdbarhed og æstetiske udtryk. Kvadrat har været kvalitetscertificeret i henhold til ISO 9001 siden 1992 og miljøcertificeret i henhold til ISO 14001 siden 1997.

Vores uldtekstiler er fremstillet af den fineste uld på markedet, hvoraf størstedelen kommer fra farme i New Zealand, og de er hovedsageligt vævet i England af de mest anerkendte og dygtigste vævere i verden.

The Wool Parade Doshi Levien for Kvadrat Ligesom alle vore andre produkter er vores uldtekstiler designet med tanke på miljøet, og alle led i produktionen, fra farmen til tekstilfabrikken, er optimeret for at minimere miljøpåvirkningen.

Vi anvender udelukkende biologisk nedbrydelige rensemidler og spindeolier til vask og spinding, og når det er muligt indsamler og genbruger
vi restfibre. Vi genbruger også emballagematerialer som f.eks. spolerne
fra opspolingsprocessen.

Mange af vores tekstiler er blevet tildelt EU’s miljøblomst i anerkendelse af vores fokus på bæredygtigt design og kvalitet. Dette miljømærke tildeles kun produkter, som opfylder strenge miljøkrav og kvalitetskriterier.

Om Doshi Levien
Det internationalt anerkendte designstudio Doshi Levien blev grundlagt i London i 2000 af Jonathan Levien og Nipa Doshi. Deres arbejde er en hyldest til hybriddesign og kombinerer kulturelle anskuelser, teknologier, storytelling, industrielt design og fremragende håndværk.

Denne tilgang tager i et vist omfang udgangspunkt i filosofien om, at globalisering gør det muligt at styrke forskelligheden og gøre op med ensartetheden. Jonathan Levien og Nipa Doshi: ”Det er vores drøm at skabe design, som med en god balance afspejler en mangfoldighed af værdier med relation til forskellige samfund, materielle og visuelle kulturer.”

Kvadrats kunst- og designprojekter
Kvadrat er en af Europas førende leverandører af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler. Vi bestræber os altid på at flytte de æstetiske, teknologiske og kunstneriske grænser for tekstiler og moderne design.

Vi er fuldt bevidste om, at kunst og design gradvist smelter sammen, og vi engagerer os derfor regelmæssigt i kunst- og designprojekter for at udforske anvendelsen af vores tekstiler. De kunstnere, arkitekter og designere, vi samarbejder med, får fuldstændigt frie hænder, så længe projektet beskæftiger sig med tekstil og dets anvendelse.

Kvadrat har blandt andre samarbejdet med: Aamu Song på Louisiana i Humlebæk, Rosemarie Trockel på Museum Ludwig i Køln, Olafur Eliasson og Kjetil Thorsen på The Serpentine Gallery i London, Liam Gillick på The Whitechapel Gallery i London, Thomas Demand på Neue Nationalgalerie i Berlin, og Ronan og Erwan Bouroullec på The Victoria and Albert Museum i London.

Link: http://kvadrat.dk/thewoolparade

Kvadrat. The Wool Parade
Kvadrat. The Wool Parade
Kvadrat. The Wool Parade

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

The Wool Parade - in english