Slim Jim by Roland Graf / Fredericia Furniture

Slim Jim by Roland Graf / Fredericia Furniture

Nyt bord af Roland Graf sat i produktion hos Fredericia Furniture.

Den østrigske kunstner og designer Roland Graf har en stor passion for det enkle og for at lege sine kreationer i gang. Ja, faktisk er der ikke meget forskel på den måde, han arbejder og tænker på i dag sammenlignet med de mange timer i barndommen, som han tilbragte i værkstedet hos sin bedstefar, der var håndværker.

Dengang var det fantasien og trangen til at eksperimentere, der drev den unge knægt. Sådan er det stadigvæk:

“Mit arbejde som kunstner og designer er intet andet end en udvidet version af min barndom, da jeg var stærkt optaget af at forme og skabe min verden med nye idéer. Det er det samme nu, hvor min fremgangsmåde er den legende, når jeg skaber ting,” forklarer Roland Graf, der kalder sig selv som kunstner og designer, men også erassisterende professor ved universitetet i Wien.

Hans design af Slim Jim-bordet startede mere eller mindre som en tilfældighed skabt af passionen for det enkle og en stor respekt for tømrerhåndværket. Graf havde ingen ambition om at føje møbeldesigner til sit omfattende cv inden for kunst og design, men da faren bad ham lave et bord, sprang han til og designede et stort og meget enkelt spisebord af 7 stykker fyrretræ samlet helt uden søm og lim. Han sendte billeder af bordet rundt til forskellige møbelfabrikanter, og allerede halvanden måned efter var det sat i produktion. Kunderne begyndte dog at efterspørge en lettere udgave af bordet, og det blev så til Slim Jim-bordet sat i produktion af Fredericia Furniture.

www.fredericia.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Slim Jim by Roland Graf / Fredericia Furniture - in english

New table by Danish manufacturer Fredericia Furniture. When Austrian artist Roland Graf designed the Slim Jim-table it started with a passion for the simple and a great respect for the cabinet-maker's craft. He describes his work as a designer as a kind of relaxation and therapy from his work as an artist. The prototype of Slim Jim Graf was manufactured without the use of computers or other high-techs. The form emerged in the production process. “For Slim Jim I played with the most simple materials that I could find. I used round steel for the table legs and bent it in a way that you would probably only bend a wire coat hanger when you break into cars” says Roland Graf, explaining how he created the Slim Jim table by hand. www.fredericia.com