Schønherr and AART Arch. wins in Sweden

Schønherr and AART Arch. wins in Sweden

Schønherr og AART architects har vundet projektkonkurrencen om Campus Park Skara, der omfatter en ny skole og en ny helhedsplan for et stort parkområde i Skara i Sverige.

Skara Kommune udpegede tirsdag den 10. januar Schønherr og AART architects som vindere af projektkonkurrencen Campus Park Skara, der skal videreføre byens stolte skoletraditioner. Projektet består af en 10.000 m2 stor udskolingsskole for 6. til 9. klasse samt en helhedsplan for et 20 hektar stort parkområde i hjertet af byen.

Uddrag fra dommerbetænkningen; ”Campus Park Skara vidner om en stor forståelse for, hvordan en moderne skole bør fungere, og en nuanceret indlevelse i elevernes og lærernes undervisnings- og arbejdsforhold. Skolen er rationelt organiseret og skaber gode rammer for hverdagen ved at skabe stor nærhed mellem skolens forskellige funktioner, hvilket støtter den integrerede tilgang og den tryghed, skolen ønsker at skabe.”

Parken bliver et grønt auditorium

Planen for parkområdet omfatter infrastruktur og udbygningsplan, samt detaljeret design af parken, der bliver et kuperet og inviterende ’grønt auditorium’.

Parken er tænkt som et samlingssted for alle byens borgere med særlig opmærksomhed på børns og unges behov. Bæredygtighed i kraft af regnvandsbede og vådområder er designet, så de kan indgå i skolens samt de omkringliggende institutioners lærings- og legemiljø.

Arkitekturen stimulerer eleverne

Skolebygningen er præget af transparens på tværs af etager og funktioner og bundet sammen af et fællestorv og atrium, der motiverer til social interaktion og trækker dagslyset dybt ind i bygningen. Lig parken udmærker skolen sig ved at inddrage arkitekturen som et aktivt læringsredskab, der udvikler elevernes kreativitet og lyst til at lære.

Fællestorvet byder f.eks. på infoskærme, der viser bygningens energiforbrug, mens gulve, vægge og inventar er integreret som aktive læringselementer, der kan inddrages i den daglige undervisning. Med vægt på materialiteten og den arkitektoniske detalje stimulerer skolen således elevernes sanser og understøtter herigennem moderne pædagogik, hvor det at sanse, handle og lære er tre sider af samme sag.

www.aart.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Schønherr and AART Arch. wins in Sweden - in english

In collaboration with Schonherr, AART Architects have won the competition for the new Campus Park Skara, including a 10,000 sq. m. school building and a 49 acre park. The campus is located in Skara in Sweden and provides the framework for a vibrant learning environment by integrating the architecture as an active learning element. The architecture thus motivates the students to interact with the school building, as the floors, walls and furniture are designed as sensuous and pedagogical elements which can be included in the daily schooling. Likewise, the school has integrated touchscreens at the central square and weather stations in the park, so the students easily can gather data about the building´s energy consumption and the local climate. The school is designed as an atrium building rooted in a public square. The public square is designed as the heart of the building and the social dimension is also being expressed in the exterior, as the school in a dynamic gesture stretches out towards the green park. www.aart.dk