Safaristolen - en Kaare Klint klassiker

Safaristolen – en Kaare Klint klassiker

Safaristolen af Kaare Klint har været en designperle siden den så dagens lys i 1933. Med sin enkle funktionalitet er den en moderne klassiker, der henvender sig til et bredt publikum. Inspirationen til Safaristolen fandt Kaare Klint i Afrikas eksotiske natur.

Kaare Klint designede i 1933 Safaristolen, inspireret af en engelsk officerstol han havde set i en rejseguide til Afrika. Han blev særligt inspireret af et billede i bogen, hvor forfatteren og hans kone sidder i teltåbnin-gen på savannen i lignende stole.

Målet for Kaare Klint var at skabe en let, transportabel hvilestol, hvor det feltmæssige formål blev fastholdt, idet stolen nemt kan samles og skilles ad uden brug af værktøj. Den funktionelle stol omtales ofte som væ-rende et af verdens første ’samle-selv-møbler’, og den er resultatet af dybtgående viden om materialer og kroppens ergonomiske krav.

Kaare Klint er kendt for sine klassiske møbler, hvoraf Safaristolen er et af hans mest kendte design. De før-ste eksemplarer af Safaristolen blev solgt til Kaare Klints kollegaer, såsom Arne Jacobsen, som så tydelige muligheder i den simple og funktionelle stil. Arne Jacobsen var ligeledes manden, der foreslog at tilføje en pude til stolen.

Safaristolen startede sin tilværelse med at blive produceret i cubansk mahogni. Kaare Klint besluttede dog senere at asketræet på grund af sine lyse og stærke egenskaber passede bedre til den visuelle stil, han ef-terstræbte. Den dag i dag produceres stolen stadig i oliebehandlet ask, både i en røget og lys version, som stammer fra træer i danske skove.

Rud. Rasmussen Snedkerier, som i 2011 blev en del af Carl Hansen & Søn, har produceret Safaristolen i de-res møbelværksted siden 1933. Produktionen af designklassikere forpligter, mener direktøren for Carl Han-sen & Søn, Knud Erik Hansen:

”Safaristolen er en af Kaare Klints klassikere, da den med sit tidsløse design tiltaler generation efter genera-tion. Det er essentielt at forblive tro mod de originale forskrifter og håndværksmetoder. På den måde sikrer vi, at stolen fortsætter med at være et designikon, også for fremtidige generationer. Vi er meget stolte af, at Safaristolen nu er en del af vores portefølje, og vi er os bevidste om det ansvar det er at producere en af Danmarks møbelklassikere”.

Safaristolen fås i oliebehandlet ask, enten lys eller røget. Betræk til stol og siddepude fås i lærred (natur, blå, grøn og brun) og læder i udvalgte farver. Armlænet fås i oksehud eller læder. Puden, der følger med stolen fås med eller uden knapper. Vejl. udsalgspriser fra 5.995 kroner. Stolens sædehøjde er 34 cm, højden er 80 cm, dybden er 57 cm, og bredden er 57 cm. En matchende skammel fås i samme udvalg.
Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Produkter og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Safaristolen – en Kaare Klint klassiker

 1. Ulrik Kläning skriver:

  De bedes venligst oplyse pris på og mulige farver af et betræk til en Kaare Klint safaristol. (ikke pude)
  Med venlig hilsen
  Ulrik Kläning
  Obstrupvej 12 M
  8320, Mårslet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Safaristolen – en Kaare Klint klassiker - in english