Ro™ og mag

Ro™ og mag

Den verdenskendte, spanske designer Jaime Hayon har sammen med Republic of Fritz Hansen™ arbejdet på at skabe morgendagens nye lænestol. En stol der indbyder til at tage en pause fra en hektisk hverdag. Stolen hedder Ro™ og lanceres på Salone del Mobile 2013 i Milano.

Tid til fordybelse er en luksus i dag. Den nye lænestol er designet ud fra et ønske om at skabe et møbel, der giver mulighed for at skabe rum til eftertanke i en travl hverdag. Og Ro™ er meget mere end en lænestol. Det er en 1½-persons siddeplads, hvor man kan slappe af og vælge forskellige siddestillinger. Der er plads til, at man kan have avisen, computeren eller sit barn ved siden og dermed skabe et rum i rummet til fordybelse og refleksion.

Med sit enkle og elegante design er stolen en fornøjelse for både øje og krop og giver et løfte om ro i sit visuelle udtryk og sin funktionelle komfort. Derudover giver formen mulighed for, at man kan være en del af det, der foregår i det store rum eller slappe af i det intime rum i stolen.

Fritz Hansens designbrief til Jaime Hayon var ”at skabe en komfortabel siddeplads til én person.” ”Vi har lagt megen energi i designet af stolens form, som er inspireret af menneskekroppen. Vi ønskede at designe en stol, der både var behagelig at sidde i og smuk at se på. Mit mål var at skabe en slank og elegant stol, der indbyder til eftertanke og afslapning,” siger Jaime Hayon.

Navnet Ro™ er valgt, fordi det indfanger stolens essens i blot to bogstaver og samtidig afspejler enkelheden i den nordiske tilgang til æstetik.

Ro™ er lavet i den højeste kvalitet og fås i ni farver: tre traditionelle farver (sort, grå og beige), tre stærke farver (lilla, blå og gul) og tre douce farver (rosa, salviegrøn og sand). For at give stolen et mere levende udtryk anvendes der to forskellige typer stof: en til skallen og en til puderne. De to teksturer understøtter kontrasten mellem stolens hårde skal og dens varme, imødekommende indre.

Ro™ lanceres i Republic of Fritz Hansens showroom i Milano under Salone Internazionale del Mobile i april 2013. Lænestolen fås hos Republic of Fritz Hansen og autoriserede forhandlere fra september 2013. Adresse: Corso Garibaldi 77, I-20121 Milano

Udover udstillingen om Ro™ som vises i Fritz Hansens eget showroom, så er designvirksomheden også sponsor af og en del af udstillingen “The Tube” under messen i Milano. Her er 7 unge designstuderende blevet sat i stævne med 7 succesfulde, danske virksomheder med det formål at udfordre en del af deres kollektion. Fritz Hansen har sammen med to unge designer taget udgangspunkt i finer og testet materialet til sit yderste. Adresse: Via Privata Oslavia 19, Ventura Lambrate.

Desuden kan Fritz Hansens møbler opleves på udstillingen Danish Cromotism, som er kurateret af den dansk-italienske duo, GamFratesi. Udstillingen viser et udsnit af det mest toneangivende skandinaviske design i en farverig opsætning. Adresse: Trinnale di Milano, Salone d’Onore, 6 Viale Alemagna, 20121 Milano

Endelig er Fritz Hansen sponsor af udstillingen TYPICAL. Her er danske designstuderende fra forskellige designfaglige enheder sat i stævne for at lave en fælles udstilling. Man kan derfor både opleve grafisk design, møbeldesign, arkitektur mv. Adresse: Ventura Lambrate

Fritz Hansen - Ro og Mag
Fritz Hansen - Ro og Mag
Fritz Hansen - Ro og Mag
Fritz Hansen - Ro og Mag

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Produkter og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ro™ og mag - in english