Régime exhibits Louisiana

Régime exhibits Louisiana

Designduoen Régime viser vej med næsen.

De nyetablerede rumdesignere åbner deres samarbejde på Louisianas store arkitekturudstilling LIVING

Med 2 værker; CITY-DENSE-PERCEIVED og GLITCH, stiller Régime spørgsmål ved relationen mellem arkitektur og mennesket, en sansende organisme.

Det er med sanserne at vi placerer os i virkeligheden og sanserne er kilden til både adfærd og mentale tilstande. Men det arkitektoniske ideal er i dag ensidigt visuelt, hvormed livet i byens stablede kasser er en latent bedøvelse af sanser, som hørelse og lugtesansen.

Men disse sanser deltager også i konstruktionen af den virkelighed mennesket agerer på, så ved arkitekturen nok om de forbindelser til at ventilere, isolere og undlade den slags stimuli fra vores liv?

Begge Régimes værker cirkler om lugtesansen og møder publikum med duft, men især CITY – DENSE –PERCEIVED sætter lugt i forbindelse med arkitektur. Med en væg og 3 anonyme entrédøre fremstår CDP som et udsnit af en opgang et hvilken som helst sted på kloden. Kun ved hjælp af forskellige tilførte dufte er beskueren i stand til at snuse sig til beboernes karakter. I stand til at kunne skelne mellem de kulturer der samles i byen og navigere i et multikulturelt duftlandskab. Der hvor rummet har mistet karaktertræk og mening.

Régime er et partnerskab mellem Jeanette Søgaard Holm og Casper Holm og opstod af en fælles fascination af menneskets samklang med det konstruerede rum. Deres arbejde er fokuseret omkring rumkonstruktion og omgivelsernes effekt på adfærd og organismens tilstand.

LIVING vises på LOUISIANA 1. juni – 2. oktober.

www.louisiana.dk
www.regime.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Régime exhibits Louisiana - in english

The newly established spacial design firm Régime, will be showing their latest work on Louisiana's major architecture exhibition LIVING.

With 2 works; CITY-DENCE-PERCEIVED and GLITCH, Régime questions the relationship between architecture and man.

In the work CITY-DENCE-PERCEIVED you will have to smell your way into understanding the different lifes taking place behind the closed doors. Architecture might not just be what you see, but also what you smell and perceive.

www.louisiana.dk
www.regime.dk