Random Chair by Louise Campbell

Random Chair by Louise Campbell

Duba-B8 lancerer stol af Louse Campbell

Kontormøbelproducenten og indretningsvirksomheden Duba-B8 A/S lancerer nu en stol til kontraktmarkedet designet af den anerkendte designer Louise Campbell. Random er i sin funktion en klassisk stabelstol, som på ét punkt bryder med traditionen. Stolene er nemlig ikke ens.

Random-stolene har et varierende antal perforeringer i sæde og ryg, og navnet Random er ikke tilfældigt valgt, idet man ikke kan bestille en stol med et bestemt mønster eller et bestemt antal huller. Når man bestiller et antal Random-stole får man altså en indretning, hvor ikke alle stole er ens. De små variationer er med til at skabe liv i indretningen og perforeringerne forstærker indtrykket af en let stol, der på en elegant måde spiller sammen med rummet og lyset. ”En stol er kun så smuk, som den skygge den kaster.” siger designer Louise Campbell.

Random-stolens enkle udtryk dækker over et teknisk kompliceret design, hvor stole-skallen skæres ud af et stykke plant finér, bøjes og mødes med sig selv i en linje midt på sædet. Louise Campbell startede designprocessen med at folde stolen i papir og fandt efter mere end 1000 papirmodeller det rette forhold mellem sædet og ryggens krumninger. Dernæst er de sprøde linjer overført til finér. Processen fra papir til finér har været en produktionsteknisk stor udfordring, fordi stolen ikke har en eneste en lige linje og fineren derfor skal formes i alle retninger.

Random-stolen er en stol, der i kraft af sin lette elegance passer ind i mange forskellige miljøer. Den er selvskrevet i store biograf- og konferenceopstillinger, hvor variationerne virkelig kommer til sin ret og hvor kombinationen af stole, rum og lysindfald kan skabe spændende oplevelser. Men Random favner bredt og er lige så velegnet som møde- og gæstestol og i kantiner. Forretningsudviklingschef i Duba-B8 H.C. Laursen glæder sig over resultatet af samarbejdet mellem Louise Campbell og Duba-B8: ”Det er stor kunst at designe en stabelstol, der formmæssigt og funktionelt favner bredt, og samtidig tilfører selve genren noget nyt, som Louise Campbell har gjort det med Random-stolen,” slutter han.

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Random Chair by Louise Campbell - in english

Random is the name of the new chair designed by Danish designer Louise Campbell and produced by Duba-B8. The chairs are not alike, thus the name Random. The cut outs on the back and seat are placed in random order making one chair different to the next. It’s made of bend plywood and comes in 4 colors with matching legs. www.duba-b8.com