POLYFORM / MAD FOODCAMP

POLYFORM / MAD FOODCAMP

Når MAD Foodcamp åbnes i weekenden vil publikum mødes af en 55.000 kvadratmeter midlertidig bydel på Refshaleøen. POLYFORM arkitekter har skabt masterplanen for madfestivalen og derved defineret rammerne for fejringen af vores regions høst.

Strukturen er enkel og skaber muligheder for større oplevelser f.eks. på markedspladsen eller ved scenerne, ligesom den danner rum for mere intime oplevelser på nært hold.

Festivalen rummer to dele, et internationalt symposium, som hovedsageligt er for fagfolk, og en festivalplads som henvender sig til alle. Foruden den nystiftede fond FOOD er initiativtagerne bag festivalen NOMA-stifterne René Redzepi og Claus Meyer. De to kokke fungerer i år som kuratorer på festivalen, som blandt andet besøges af fem af verdens bedste kokke.

Det er vigtigt for udviklingen af København, at få københavnerne ud i de forskellige bydele og give dem en mulighed for at lære disse at kende. Refshaleøen er et område, som er i en spændende udvikling, og det er derfor en god location for en festival som MAD Foodcamp, som forventes at tiltrække mange deltagere. Festivaldeltagerne vil komme til at opleve en midlertidig bæredygtig bydel, midt i byen, som tilbyder en række oplevelser, de ikke er vant til at blive budt i København.

Festivalpladsen deles ind i temaområder, som alle er afgrænset af forgængelige materialer. Designet bag bygger på fleksibilitet, midlertidighed og bæredygtighed. Det understøtter festivalens tema, som i år er planteriget. Når festivalen er vel overstået indgår byggestenene af halm og hø igen i planterigets almindelige cyklus.

De besøgende vil blive ledt rundt mellem de forskellige områder af nyslåede stier, og det er POLYFORM arkitekters vision, at deltagerne vil opleve de robuste rammer, som et møde med den nordiske landkultur.

Det er første gang at MAD Foodcamp afvikles, men det er ambitionen, at festivalen skal være en årlig tilbagevendende begivenhed. Derfor har det været vigtigt at skabe et festivalkoncept, som er bæredygtigt og som gør sig bemærket internationalt. Dette har også været dogmerne for POLYFORM arkitekters arbejde med festivalens æstetiske profil.

www.polyformarkitekter.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

POLYFORM / MAD FOODCAMP - in english

This weekend in Copenhagen the MAD Foodcamp will take place on the island of Refshaleøen. The masterplan for this event has been done by Danish architects POLYFORM. The festival site is a 55,000 sq m wild meadow located beside the reservoirs of Refshale Island, on the old B&W shipbuilders. Here, festival-goers will enter a raw environment with wild vegetation which has grown undisturbed for decades. Festival-goers will make their way along newly-cut paths to various tents and crop circles where they will find an international symposium, an impressive farmer’s market, a gigantic campfire, an area dedicated solely to products made from grains and cereals, a number of street kitchens, as well as more information-orientated areas concerned with hay, ‘the wild’ and the living soil. www.polyformarkitekter.dk