NORD VINDER I KBH

NORD VINDER I KBH

Helende arkitektur af NORD Arkitekter

Den unge københavnske tegnestue NORD Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om et nyt Sundhedscenter for Kræftramte i København. Vinderforslaget bygger på principper om helende arkitektur og er samtidig et opgør med det stigmatiserede institutionelle behandlingsmiljø.

Forslaget bygger på en genkendelig kontur og skala fra boligens arkitektur og samler flere individuelle huse under en stor skulpturel tagflade. Udearealerne består af en central gårdhave, terrasser og temahaver.

“Det er en utrolig meningsfyldt opgave, og vi har givet et bud på en ny type bygning som udtryksmæssigt og brugsmæssigt placerer sig i mellem hjemmet og institutionen”, siger partnere i NORD arkitekter, Johannes Pedersen og Morten Rask Gregersen.

Byggeriet påbegyndes 1. oktober 2009 og forventes færdiggjort i 2011 med en beliggenhed i De Gamles By på Nørrebro.

www.nord-web.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NORD VINDER I KBH - in english

1. PRIZE IN COMPETITION FOR HEALTHCARE CENTER FOR CANCER NORD Architects won the competition for a new ground breaking project in the Municipality of Copenhagen. The healthcare Center for Cancer is a new typology between the tranqulity of a home and the treatment at a hospital. www.nord-web.dk