NINA BRUUN WINS SYDFORM

NINA BRUUN WINS SYDFORM

Torsdag den 25. marts kårede møbelkonkurrencen Sydform Danmarks Designskoles studerende Nina Bruun til vinder af 1. præmien på 10.000 sv.kr for bedste møbeldesign. Sydform inviterer hvert år skandinaviske møbeldesignere til at konkurrere i den jurybedømte møbel-designkonkurrence for formgivere fra hele Øresundsregionen.

Danmarks Designskoles studerende har flere år placeret sig flot i konkurrencen, og i år blev det til en 1. plads til Nina Bruun for loungestolen ”Nest”, mens Nils Erik Fransson, Lund, fik hædrende omtale.

Ud over stipendiet på 10.000 sv.kr., så kommer Nina Bruuns ”Nest” og resten af de 20 udvalgte udstillere på udstillingsturné med afsæt fra Form Design Center, Malmø, så hele Øresundsregionen får mulighed for at se de 20 bud på den nyeste skandinaviske møbeltradition.

Nina fortæller om sin loungestol: ”Nest er inspireret af naturen og specielt af foråret. Min idé var at skabe et visuelt kaos, som stadig opleves som et hele”.

Stolens bærende struktur består af en bund, sæde og stabiliserende ben. ”For at skabe en “nest feeling”, rammer som i fuglereden, legede jeg med bånd af birketræ i forskellige tykkelser, spundet om den bærende struktur.

Som et blødt centrum i stolen valgte jeg at lave en meget enkel og anonym polstret siddepude i en støvet brun nuance, der spiller smukt sammen med den lyse birk. Det var naturligt at give stolen en blød midte med reference til fuglens rede, der typisk er foret med dun, der er skaber en tryg ramme for æg og unger”.

Og der er god grund til at holde øje med den unge møbeldesigner. Nina har senest deltaget på Stockholm Furniture Fair med tekstile møbel ”Fold”, der har fået stor international interesse.

Det sagde juryen: ”En balans mellan ordning och kaos tranformerad till en stol. En sympatisk och inbjudande form med starka referenser till naturen. Trots sin skissaktiga freamtoning förtjänar den att bli färdigställd.” (kilde: dkds)

Læs tidligere artikel om Nina Bruun og Nest Chair (link)

www.dkds.dk

www.sydform.nu

www.formdesigncenter.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NINA BRUUN WINS SYDFORM - in english

Danish designer Nina Bruun wins the Sydform competition in sweden with the Nest Chair. The participants of Sydform will be touring with an exhibition visiting: Malmø: 26. marts – 25. april 2010 Karlskrona: 7. – 30. maj 2010 Copenhagen: september 2010 Check out the article featurering Nina Bruun. (link) www.dkds.dk www.sydform.nu www.formdesigncenter.com www.ninabruun.com