NEST BY NINA BRUUN

NEST BY NINA BRUUN

Danske Nina Bruun markerer sig med nogle skarpe stoledesigns, som ligger i feltet mellem det konceptuelle og produktionsmodne. Forfriskende med designs som prøver at skubbe lidt til de gængse opfattelser af hvad et møbel er.

Nest Chair er det nyeste møbel fra designer Nina Bruun.

“Med inspiration fra den kommende årstid og naturens gang, tager denne stol afsæt i fuglereden. Jeg har brugt fuglereden som symbol på hjemmet og bygget en rede til mennesket. Min ide var at skabe et grafisk kaos som samtidig føltes som en helhed. Endvidere var det vigtigt for mig at Nest Chair havde en naturlig ro, for at opnå dette har jeg arbejdet med farver og materialer.

Stolens bærende konstruktion består af en bund, sæde og fire benplader. Omkring den bærende konstruktion slynger der sig birkelameller i forskellige tykkelser. Lamellerne har forskellige tykkelser for at understrege at min inspirationskilde er naturen. For ikke at fjerne fokus fra selve reden har jeg valgt at lave en meget anonym polstret pude i en støvet chokoladebrun som spiller smukt sammen med den lyse birk. Det var naturligt for mig at stolen havde en blød midte for at skabe referencer til fuglens rede, som typisk er foret med dun, for at danne en tryg ramme om æg og fugleunger.”

Nina fortæller i øvrigt at hun er blevet udvalgt til den årlige Sydform konkurrence/udstilling, som starter næste uge og “vandrer” fra Malmø til Karlskrona og slutter i København i september. Udstillingen plejer kun at være i Malmø, men grundet Øresundsbroens 10 års-jubilæum er den udvidet med Karlskrona og København. Helt ekseptionelt har hun fået to stole med, så det både er NEST Chair og FOLD der bliver udstillet.

www.ninabruun.com

www.sydform.nu

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

NEST BY NINA BRUUN - in english

NEST Chair by Danish designer Nina Bruun Influenced by the coming season and of nature, this chair is inspired by a bird's nest. My idea was to create a graphical chaos which still felt like a unified whole. The chair's supporting structure consists of a bottom, seat and four stabilizing legs. To create a "nest feeling" I played with birch strips in different thicknesses and hurled them around the supporting structure. In order not to divert attention from the nest of birch strips, I have chosen to make a very anonymous upholstered cushion in a dusty chocolate brown which plays beautifully with the pale birch. It was natural for me that the chair had a soft center to create references to the bird's nest, that are typically lined with down, to form a confident frame for eggs and chicks. www.ninabruun.com www.sydform.nu