LUNDGAARD OG TRANBERG

LUNDGAARD OG TRANBERG

Lundgaard & Tranberg Arkitekter har vundet konkurrencen om et nyt erhvervsbyggeri på Langelinie med ATP Ejendomme som bygherre.

Konkurrenceforslaget er et moderne pakhus, der sætter nye standarder for bæredygtigt kontorbyggeri. Bygningen er på cirka 15.000 m2, og vil føje sig til rækken af ældre og nyere ’pakhuse’ på Langelinie Allé i København.

Projektet bygger på en yderst rationel struktur, med et åbent atrium igennem alle etager, der giver overblik, lys og luft i bygningens indre.

Facaden, med vinduer, kviste og karnapper i mange forskellige størrelser, er motiveret af ønsket om et uformelt og levende ydre udtryk. Kompositionen skaber samtidig gode, afvekslende dagslysforhold og udsigtsmuligheder for alle husets brugere. Vinduernes størrelse og placering medfører endvidere, at behovet for opvarmning og køling af bygningen nedsættes, hvilket medfører et markant lavere energiforbrug.

I konkurrencen deltog Sauerbruch & Hutton, Henning Larsen Architects, Schmidt, Hammer & Lassen og David Chipperfield.

www.ltarkitekter.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

LUNDGAARD OG TRANBERG - in english

Danish architects Lundgaard & Tranberg have won a competition to build a new office complex on Langelinie in Copenhagen. The vision is to create an environmentally sustainable, forward-looking corporate headquarters with a distinct architectural expression. The ‘bastion’ is removed from the building, giving an additional floor and achieving a holistic integration building geometry, construction principles, and interior climate concept, all while minimizing floor deck height and maximizing room height. The addition of an extra level allows for a continuous atrium rising through all levels, furnished with ‘hanging gardens’ of meeting and lounge platforms, bridges, and open stairs. Two vertical service cores define the atrium; one core is ‘green’, covered in climbing plants, the other core is ‘blue’, with full-height water-art. The facades, homogenous bands of brickwork perforated by a net of openings, are marked by large, lone apertures in the forms of portals, bay windows, and dormers. With the atrium as the connecting thread, the varied spatial and daylight environments provide a dynamic corporate culture with space for individual concentration, teamwork, knowledge sharing and networking. www.ltarkitekter.dk