Lövbacken sofabord vender tilbage

Lövbacken sofabord vender tilbage

Lövbacken sofabord. Et smukt lille bord vender tilbage.

LÖVET bord blev lanceret af IKEA i 1955 og blev kendt for at være det første møbel, der blev leveret i en flad pakke, og som kunderne selv skulle samle derhjemme. Nu vender det populære bord tilbage i en ny udgave under navnet LÖVBACKEN.

Men dog med én undtagelse. Bordpladen er ikke længere lavet af palisander, som er en truet træsort og derfor ikke må bruges til IKEA møbler. Men med opfindsomhed og teknisk innovation er det alligevel muligt at skabe en næsten identisk udgave af bordet ved hjælp af poppel finér, som bejdses, så det ligner palisander.

For at genskabe LÖVET i en moderne udgave, har vores designere lånt et originalt bord fra IKEA museet i Älmhult, og deres tegninger er med ganske få ændringer blev til LÖVBACKEN – en smuk og ny udgave af et gammelt bord, der naturligvis – ligesom originalen – leveres i en flad pakke.

LÖVET var nemlig ophavsmøbel til idéen om, at IKEA møbler skal være nemme at transportere og skulle kunne samles af kunderne selv. I 1955 skulle IKEAs marketingsdirektør, Gillis Lundgren, lægge bordet i sin bil og fandt ud af, hvor uhåndterligt det var. Dette blev begyndelsen på IKEA-konceptet om, at møbler skulle designes, så de kunne pakkes i flade pakker. På den måde bliver transporten billigere, da der kan være flere borde i en lastbil, ligesom det belaster miljøet mindre.

Konceptet betyder, at vi kan fylde lastbilerne helt op, gennemføre færre transporter og reducere udledningen af skadelige stoffer. Men det giver også en økonomisk besparelse, så vi løbende kan sænke priserne.

LÖVBACKEN sofabord har en vejl. pris på 459,00 kr.

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Produkter og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Lövbacken sofabord vender tilbage

  1. Richard Fredlund skriver:

    Hej, fantastiskt att se detta bord komma i lyset igen 🙂 Jeg har ett av orginalen selv. Min morfar var møbelsnickare og jeg vet at han sålde møbler til IKEA en gang i tidlen. Men jeg vet ikke hvis det er han som har designat det?
    Mvh
    Richard

  2. Pingback: Och så lite till mig | Michelova 2.0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lövbacken sofabord vender tilbage - in english