KHR KOLLEGIE

KHR KOLLEGIE

De danske arkitekter KHR er ved at få opført deres nye kollegie, Hedorf kollegiet.

Byggeri lavet i sandwich beton elementer har ry for at være kedelig arkitektur. Kassebyggeri uden fantasi. Men Hedorf Kollegium på Frederiksberg viser, at der er flere muligheder med beton, end man umiddelbart skulle tro.

Ekspressiv og dynamisk facade

Inspireret af karnapperne på de traditionelle Frederiksberg lejligheder har KHR designet en geometrisk formet karnap, som skaber en ekspressiv og dynamisk facade. Karnapperne er placeret over gulv, så de giver luft i kollegieværelserne og skaber en anderledes rumlighed.

Kalejdoskopisk effekt

I karnappen sidder et trekantet vindue øverst i hjørnet, hvor den tykke betonvæg er sat bagved, så vinduet nærmest spejler sig i karmen. Det giver bygningen et slankt udtryk. Samtidig giver vinduerne bygningen en kalejdoskopisk effekt, hvor bygningen skifter karakter alt efter, hvor man står. Fra den ene side åbner facaden sig op med glasvinduer, fra den anden side er det de lukkede karnapper med deres bølgebevægelser, som karakteriserer facaden. I kraft af karnapperne opstår et farvespil med lys og skygge på facaden igennem hele dagen uafhængigt af lyset. Samtidig betyder bølgebevægelserne på facaden, at det hårde materiale fremstår blødt og organisk.

Hedorf Kollegium ligger ved Flintholm Station tæt på CBS og Niels Brock. Kollegiet rummer 52 etværelseslejligheder med eget bad fordelt på 4 etager. Hver etage har et fælleskøkken, der fungerer som samlingssted for de studerende.

www.khr.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

KHR KOLLEGIE - in english

Danish architects KHR have designed a new dormitory called Hedorf. Buildings made with sandwich panels have a reputation for being dull boxes. In Hedorf Residence Hall at Frederiksberg KHR arkitekter shows that buildings cast in concrete can be both creative and inspiring. Expressive and dynamic facade Inspired by the bay windows at traditional Frederiksberg apartments KHR has designed a geometrically shaped bay window, which creates an expressive and dynamic façade. The bay windows are placed above the floor to give more spacious and dynamic apartments. Kaleidoscopic effect A small triangular window is placed in top corner of the bay window with the broad concrete wall behind. The result is a slim expression in the building because of the reflection from the window in the window ledge. The windows also give a kaleidoscopic effect where the expression of the building changes according to where you stand. From one side the façade opens up with windows, from the other side the closed bay windows with their organic movement characterize the facade. Thanks to the bay windows there is a play of colors between light and shadow all day independent of the light. And the wave motion on the façade makes the hard material appear soft and organic. Hedorf Residence Hall is situated close to Flintholm Station, CBS and Niels Brock. The residence hall has 4 floors with a total of 52 one bed apartments. Each floor has a common kitchen where the students can meet, cook and socialize. www.khr.dk