Jaja Architects and AI in Frederiksberg

Jaja Architects and AI in Frederiksberg

Jaja Arkitekter og AI har vundet 3. præmien i konkurrencen om udvidelse og ombygning af Falkonergårdens Gymnasium. Den nye udbygning er på 1084 m2 og indeholder en ny sportshal.

I forslaget til udvidelse og ombygning af Falkonergårdens Gymnasium, ønsker vi at videreføre skolens stolte tradition, som en førende uddannelsesinstitution i smukke og charmerende omgivelser. Vi ønsker at skabe rammerne om et inspirerende og aktivt læringsmiljø, der inviterer elever og lærere til samvær, fysisk udfoldelse og fordybelse.

I dag ligger Falkonergårdens Gymnasium som en sammenkædet bygningsmasse der omkranser skolens fælles udeareal og skolegård. Skolens smukt dekorerede bygninger, sat sammen i forskellige højder og vinkler, giver et charmerende og intimt gårdmiljø, i en menneskelig skala.

Ved placeringen af en stor sportshal i Falkonergårdens bygningsmiljø, har vi forsøgt at skabe et projekt i forlængelse af historien og et samlingspunkt i fremtiden. Med udgangspunkt i de eksisterende bygninger ønsker vi at skabe en harmonisk helhed med nye kvaliteter, som vil give skolen nye velintegrerede faciliteter, der med materialesammensætninger og rummelige sammenhænge vil forbinde nyt og gammelt til én helstøbt helhed.

Med anlæggelsen og opførelse af sportshallen vil det nødvendigvis optage en stor del af den eksisterende skolegård. Planlægningen af hallen er en oplagt mulighed for at betragte gården i en større helhed, og derigennem give noget tilbage til skolens vigtigste uderum. I tråd med den eksisterende nye landskabsbearbejdning foran kantinen, som skaber en god relation mellem ude og inde, ønsker vi at gøre hallen til en naturlig forlængelse af skolegården, og gøre den til en åben og indbydende indgang til fysisk udfoldelse, større forsamlinger og festlige arrangementer.

Udover en harmonisk udvidelse, sammenhæng med den øvrige bebyggelse og skolegården, har det været altafgørende og forene ambitionerne med et funktionelt og effektiv udvidelse samt ombygning. Eksisterende cirkulationsmønstrer og strukturer har været definerende for den samlende besvarelse, der er udført i kendte og velafprøvede byggeteknikker.

Med nye klasselokaler, grupperum, forsamlings- og sportshal samt diverse ombygninger, får Falkonergården en fantastisk opgradering. Alt dette er samlet rundt skolens centrale gårdrum der udfolder skolens sande potentiale som et samlingssted for hele skolen, morgen til aften!

www.ja-ja.dk

www.ai-cph.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jaja Architects and AI in Frederiksberg - in english

3rd prize in Frederiksberg for JAJA Architects and AI Amongst 101 proposals our proposal for the Falkonergården Highschool received a shared 3rd prize in collaboration with our friendly neighbors AI. The jury states " The proposal relates itself respectfully to the existing buildings through its geometric formal language. The shape appears logic with an interpretation of the buildings existing virtues. And the objective of capturing the warm glow of the surrounding buildings with new materials seems very convincing." For the extension, JAJA has proposed an infill project between the campus’ two existing gym buildings. This infill is conceived as a contemporary interpretation of the existing building mass that connects and transforms the detached gyms into one coherent functional facility. The extends allows the fragmented buildings to function as one entity where the interior space is extended to a courtyard condition, thus creating a continuous space where gym and schoolyard, building and landscape merges together. www.ja-ja.dk www.ai-cph.dk