ISBJERGET I ÅRHUS

ISBJERGET I ÅRHUS

De danske tegnestuer CEBRA og JDS har sammen med hollandske SeARCH og franske Louis Paillard skabt Isbjerget.

Bag projektet, som indeholder blandet leje og ejerboliger, står Tækker Group og Brabrand Boligforening

Arkitektur i absolut verdensklasse med fantastisk udsigt overÅrhus Bugt og Kalø Vig til Helgenæs og Sletterhage – og Århus By.

Se den røde morgensol spejle sig i havet,der ligger for dine fødder.

Mærk den friske duft af saltvandog oplev lyset, der uforudsigeligt bliver reflekteret i havet. Sid på altanen og nyd havudsigten, mens skibe stævner ud til fjerne destinationer. Føl bygningens særlige arkitektur, inspireret af havets egne kolosser – isbjerge. Træk vejret, mærk naturen og føl dig hjemme.

På kryds og tværs

Inspirationen til Isbjerget opstod først og fremmest på baggrund af bebyggelsens fantastiske placering. Arkitekternes første tanke var at bryde bygningen op for at optimere havudsigten fra flest mulige boliger.

Derfor blev bygningen skåret op på kryds og tværs – inspireret af flydende isbjerge, der evigt brydes.

Som virkelige isbjerge

For at prioritere udsigten og lyset yderligere udviklede arkitekterne skæve tagfaconer, der skaber udsigt i flere retninger.

Tagene hæver og sænker sig i toppe og dale og forskyder sig visuelt for hinanden – nøjagtig som isbjerge gør det i virkeligheden.

I logisk harmoni med de himmelstræbende trekantsspir blev facaden delt i trekanter, der i fri kombination skaber en dynamisk facade. På den måde spiller helhed og detalje sammen. De store hvide trekanter og den flimrende overflade har givet bebyggelsen navnet: Isbjerget. (kilde: isbjerget.com)

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ISBJERGET I ÅRHUS - in english