Hotel Bella Sky by 3XN

Hotel Bella Sky by 3XN

Åbningen af nordens største hotel markerer ikke blot, at København rykker helt til tops som international konferenceby. Bella Sky markerer også Ørestadens identitet som Københavns moderne og anderledes bydel. Den skulpturelle profil og store synlighed i landskabet gør Bella Sky til et arkitektonisk fyrtårn, som vil trække mange besøgende til Ørestaden

Med sine 814 værelser og 30 konferencerum råder Bella Centret med designhotellet Bella Sky over en enorm resurse, som vil gøre det muligt at trække endnu flere af de helt store internationale konferencer og events til København. Samtidig sætter 3XN med Bella Sky et markant nyt præg på Københavns skyline. Bella Skys to tårne når op i en højde af 76,5 meter, og hælder hele 15 grader til hver sin side, hvilket er 11 grader mere end det skæve tårn i Pisa. Det skaber et udseende, hvis lige ikke findes andre steder i København, og som allerede nu lokker mange nysgerrige til Ørestaden.

Et nyt vartegn for Ørestaden

Vi har bevidst arbejdet med at skabe et byggeri, der ikke ligner noget andet i København. Og det gjorde vi fordi Ørestaden, som et meget nyt byområde, heller ikke ligner andre dele af København. Bella Sky er skabt netop til Ørestaden, med det ønske at bidrage positivt til områdets identitet. Vi ville aldrig have bygget det andre steder fortæller leder og grundlægger af 3XN, Kim Herforth Nielsen.

3XN har også stået for en stor del af indretningen, og også her er der lagt vægt på at skabe et hotel, som skiller sig ud.

De fleste store hoteller er indrettet med en meget formel og upersonlig stil. Det ville vi gerne gøre op med. Derfor har vi indrettet Bella Sky med de stiltræk, der kendetegner det smagfulde skandinaviske hjem. Varme, lys og nærhed til naturen.

Direktør for Bella Center Arne Bang Mikkelsen er begejstret over at have fået et hotel, som rummer mere end mange værelser og faciliteter:

Vi har fået et arkitektonisk ikon, et vartegn for Bella Center og København, som gennem sin særlige udtryksform giver folk en oplevelse, både ude og indefra. Hotellet er så unikt, at vi har besluttet, at der ikke skal nogen skilte på det. Arkitekturen taler for sig selv siger Arne Bang, og roser samarbejdet med 3XN, som han kalder perfekt.

Udsigt for alle

Tårnenes karakteristiske forskydning er ikke valgt af rent æstetiske årsager. Den sikrer, at hotellets gæster får fuldt udbytte af den storslåede udsigt over Amager Fælled og langt ind over Københavns tage.

Udsigten er en af de største kvaliteter i Ørestaden, derfor var det vigtigt at finde en arkitektonisk løsning, som skabte udsigt fra flest mulige rum. Ved at lade bygningen hælde har vi samtidig skabt nogle hjørneværelser, hvor man har en del af udsigten under sig, man føler nærmest at man svæver over området fortæller Kim Herforth Nielsen, som glæder sig over, at alle får mulighed for at opleve hotellets mest fantastiske udsigt. Den får man nemlig fra hotellets skybar, som er åben for alle.

Hotel Bella Sky åbner d. 16. maj, hvor Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen og Overborgmester i København Frank Jensen står for den officielle indvielse.

Fakta om Bella Sky:

Arkitekt: 3XN

Adresse: Bella Center, Center Boulevard S, København S

Bygherre: Bella Center A/S

Størrelse: 42.000 m2

Højde: 76,5 m (23 etager)

Værelser: 814 værelser og 30 konferencerum

Ingeniør: Rambøll

www.3XN.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hotel Bella Sky by 3XN - in english

Today the grand opening of Hotel Bella Sky is taking place. The hotel is designed by Danish architechts 3XN and will be one of the largest in buildings in Copenhagen. www.3XN.com