Henning Larsen / Viborg Town Hall

Henning Larsen / Viborg Town Hall

Henning Larsen Architects har designet det nye Viborg Rådhus som ’en by i byen’ – et symbol på det nye kommunale fællesskab, der er fulgt i kølvandet på kommunesammenlægningen.

Det 19.000 m2 store hus er placeret på et tidligere kaserneområde lidt udenfor Viborgs historiske bykerne. Det er her byens gæster og borgere for fremtiden skal møde op, når de skal møde det officielle Viborg. Rådhuset er udformet som et skulpturelt volumen svævende over en base af lavere bygninger, nænsomt integreret i landskabet. Huset åbner sig mod rådhuspladsen og den nye grønne rådhuspark og inviterer medarbejderne og de besøgende ind i et hus, der er både åbent, lyst og fleksibelt. Det centrale atrium er skulpturelt udformet med to store trapper; en siddetrappe, som forbinder stueplanet med konference- og mødeområdet på 1.sal og en skulpturel trappe til internt brug, som forbinder etagerne 1-5.

Viborg Kommunes godt 800 medarbejdere får dermed et hus, der ud over de åbne kontorlandskaber rummer fleksrum, samtalerum, mødefaciliteter, en byrådssal og et konference- og mødecenter. På den øverste etage, med fin udsigt og direkte adgang til en stor tagterrasse, er medarbejderkantinen og køkkenet placeret. Facaden med bånd af dybe kassetter giver – ud over solafskærmning – huset et markant udtryk udadtil. Tagets form afspejler atriets skulpturelle geometri. Rådhuset bliver dermed et vartegn, en moderne arbejdsplads og et nyt sted i byen for både borgere og medarbejdere.

Beliggenhed: Viborg, Danmark

Bygherre: Viborg Kommune

Bruttoareal: 19.000 m2Byggeår: 2009 – 2011

Opgaveform: Førstepræmie i international konkurrence

www.henninglarsen.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Henning Larsen / Viborg Town Hall - in english

With its complex faceted shape Viborg Town Hall becomes a symbol of the new large municipal community that opens in the wake of the municipal merger. The interplay between house and park creates a new place in the town where the large inner atrium is the heart that joins the town hall’s professional community with the community of the citizens. The town council hall is flexibly designed and together with the canteen, foyer and an adjoining meeting room it can be converted into a conference centre. The café on the top floor of the building has direct access to the roof garden with a view of Viborg Cathedral. Location: Viborg, Denmark Client: Municipality of Viborg Gross floor area: 19,000 m2Year of construction: 2009 - 2011 Type of assignment: First prize in international competition www.henninglarsen.com