Henning Larsen in Farum

Henning Larsen in Farum

Scandinavian Golf Club er med sin beliggenhed i et smukt, kuperet terræn på Farum Kasernes tidligere øvelsesområde et eksklusivt golf- og naturanlæg på 2 x 18 huller.

Den arkitektoniske vision har været at bygge bro mellem inspirationen fra amerikanske golfklubber og den skandinaviske, funktionelle arkitektur. Golfklubhuset er på én gang et traditionelt længehus men er samtidig udført i rustikke materialer med store udkragninger og skæve vinkler. Nederst er skabt et plateau, og henover dét svæver taget som et skulpturelt element, der integrerer sig i det kuperede landskab, i trækronerne og i himlens skyer.

Huset er bygget af fine, raffinerede materialer og solidt håndværk for at sikre den eksklusive karakter og balancen mellem bygning og natur. Træsorten douglas, norsk skifer, sten og tombak er anvendt i store mængder, og sammen med de store glaspartier og den deraf følgende store udnyttelse af dagslyset betyder det, at bygningen fornemmes både tung og let på én gang.

Projektet vandt Københavns Tømrerlaugs pris i 2009.

www.henninglarsen.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Henning Larsen in Farum - in english

With its location in the beautiful, hilly landscape of the previous training area of Farum military barracks, the Scandinavian Golf Club comprises an exclusive nature park and golf course of 2 x 18 holes. The architectural vision has been to bridge the gap between the traditional American golf club and the functional architecture of Scandinavia. The golf club is a traditional wing house but is built in rustic materials with large cantilevers and oblique angles. The roof floats above the plateau as a sculptural element integrated in the hilly landscape, tree crowns and clouds of the sky. The fine, sophisticated materials and exquisite craftsmanship provide the building with a high degree of exclusivity and ensure a unique balance between the architecture and the surrounding landscape. The extensive use of the wood species Douglas, Norwegian slate, stone and tombac combined with the generous inflow of daylight through the large windows provide the building with a weighty yet light expression. The project won the annual award of the Copenhagen Carpenters’ Guild in 2009. www.henninglarsen.com