Hånd i hanke med kaffekulturen

Hånd i hanke med kaffekulturen

Skandinaver er blandt verdens mest kaffedrikkende folk. Vi drikker ”latte”, ”au lait”, ”americano” og ”espresso” på cafeen, på kontoret, i privaten og på vejen – kaffe er kort og godt blevet kult. Som en hyldest til tidens kaffekultur indlemmer Rosendahl et nyt ”hot drink” glas i Grand Cru Soft serien, der fusionerer cafeens kaffeglas med køkkenets hyggelige krus med hank. Glassene får følgeskab af en forårsgrøn termokande i samme bløde design.

Kaffe er som få andre ting i verden noget universelt – intet samler folk over et møde, en fortrolig samtale eller en time out fra en travl hverdag som en skoldhed kop kaffe, og kaffens popularitet har i de senere år skabt et helt univers omkring de brune bønner. Vi eksperimenterer med nye smagsvarianter, nye kaffebryggere og nyt grej i jagten på den perfekte kop, for ligesom med vin er det heller ikke tilfældigt, hvordan kaffen serveres og hvad den drikkes af.

En del af inspirationen henter vi fra cafeen, hvis kendetegn alle dage har været servering af kaffen i hankeløse glas. En både dekorativ og delikat kaffenydelse, der dog ofte er varm for fingrene. Det har denne sæson fået Rosendahl til at designe et nyt glas i den populære Grand Cru Soft serie, der er specielt skabt til varme drikke og derfor er tilsat hank. Grand Cru Soft hot drink glasset sælges i pakke med to stk. og er udstyret med seriens karakteristiske og elegante stålmanchet omkring en blidt afrundet drikkeform. Med sin størrelse på 10 cm i højden er designet desuden afstemt, så det passer ind i køkkenets espresso- og kaffemaskine.

Forkælelse til filterkaffen
Selvom cafe-kulturen dominerer vores syn på kaffen i dag, er filterkaffen fortsat den kaffetype, der drikkes mest af i de private hjem. Måske fordi de fleste alligevel finder det praktisk at kunne lave mere end en kop ad gangen, når man er mange om bordet… Filterkaffen er dog også blevet for feinschmeckere, og som supplement til kaffekværne og specialbønner er en varmetæt termokande et absolut must. Med den runde og rummelige Grand Cru Soft termokande sætter Rosendahl et strejf af forår på bordet med sæsonens nye lysegrønne farvevariant, der ligesom de øvrige kander i serien har glasindsats og rummer 1 liter.

Link: Rosendahl

Rosendahl Hot Drink glas
Rosendahl Hot Drink glas

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hånd i hanke med kaffekulturen - in english