Foredrag om udvikling i Indiens megabyer

Foredrag om udvikling i Indiens megabyer

Indiens storbyer vokser eksplosivt, og det fører store urbane og sociale forandringer med sig. Kim Herforth Nielsen, stifter af arkitektfirmaet 3XN, fortæller om Indiens rivende by- og arkitekturudvikling i et foredrag på ARKEN onsdag den 28. november.

Hvad kan Mumbais tætbefolkede slumkvarterer lære os om byudvikling i Danmark – og hvordan kan danske erfaringer blive omsat til konkrete løsninger i Indiens millionbyer? Arkitekten Kim Herforth Nielsen fortæller om de udfordringer og potentialer, han har mødt i sit arbejde i megabyen Mumbai og sætter Indiens byudvikling ind i et dansk perspektiv.

Ifølge Kim Herforth Nielsen er det nemlig helt modsatrettede udfordringer, man som arkitekt møder i indiske storbyer sammenlignet med danske forhold. ”Hvor vi herhjemme forsøger at skabe mere liv mellem husene, er det den modsatte udfordring, der gør sig gældende i Mumbai – her er der næsten for meget liv”, fortæller arkitekten.

3XN er kendt for en stærk profil inden for social og miljømæssig arkitektonisk bæredygtighed. Disse værdier er man begyndt at fokusere på i Indien og i hovedstaden Mumbai, hvor arkitektfirmaet er blevet valgt til at lave et større byggeprojekt.

Hør Kim Herforth Nielsen fortælle om Indiens og især Mumbais spændende by- og arkitekturudvikling onsdag den 28. november kl. 18.10-19.00 på ARKEN. Foredraget er gratis for gæster med entré til museet.

Kim Herforth Nielsen
Kim Herforth Nielsen, født 1954, er ledende arkitekt og grundlægger af arkitektfirmaet 3XN, der blandt andet står bag bygningsværker som Ørestad Gymnasium, Museum of Liverpool, Musikhuset i Amsterdam, Den Danske Ambassade i Berlin og Arkitekternes Hus.

Oplev indisk samtidskunst og mode på ARKEN
På ARKEN kan man lige nu se de to anmelderroste udstillinger: INDIA: ART NOW og INDIA: FASHION NOW, der viser indisk samtidskunst og mode. INDIA : ART NOW præsenterer 13 af de bedste kunstnere og kunstnergrupper fra Indien i et sandt overflødighedshorn af installationskunst, skulpturer og gigantiske malerier. Udstillingen INDIA : FASHION NOW viser farverige, humoristiske, fantasifulde, skulpturelle og eksperimenterende kreationer af de syv mest fremtrædende indiske designere. Begge udstillinger kan opleves frem til og med den 13. januar 2013.

Foredraget er en del af festivalen India Today – Copenhagen Tomorrow.

Praktisk information
Foredrag ved Kim Herforth Nielsen
Onsdag den 28. november kl. 18.10-19.00
ARKEN Museum for Moderne Kunst, Ishøj
Gratis for gæster med entré til museet

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Foredrag om udvikling i Indiens megabyer - in english