FILIP LIPINSKI

FILIP LIPINSKI

Icopal prisen bliver hvert andet år tildelt en ung arkitekt fra arkitektsskolerne i København og Århus. Som studerende er det en stor anerkendelse at vinde og et godt afsæt til den fortsatte karriere.

I år blev prisen vundet af Klaus Rasmussen med projektet Transit, Rum og Transformation. Vi håber at kunne vise hans projekt inden længe.

En af Dagens Designs favoritprojekter var Filip Lipinskis forslag til et biologisk museum i Malmø. Projektet er gennemtænkt og dragende med sine geometriske linjer og organiske forløb. Projektet præsenteres desuden flot i både visualiseringer og modeller, og det er faktisk ret imponerende, når man tænker på at det er en enkelt studerendes værk og ikke en stor tegnestue.

Biologisk museum i Malmö

Et naturmuseum indeholdende tre hoveddele; akvarium (levende vanddyr), tropikarium (andre levende dyr) og naturhistorisk afdeling (ikke levende dyr). Stedets trekantede form sammen med muséets tre hoveddele har bidraget til bygningens tredelte udformning.

Overordnet består muséet af to etager som er sammenbundne med tre ramper, en ramp for hver hoveddel i muséet. Ramperne giver et kontinuerligt udstillingsforløb med mulighed for at betragte udstillingerne fra flere niveauer. Ramperne som forbinder muséets to niveauer afspejles i tagfladen som føljer rampernes bevægelse. Taget møder landskabet og bliver en del af det omkringliggende parkforløb. Taget agerer også solfangere, med solceller der er placeret i forbindelse med ovenlys i taget som giver et filtreret lys inde i museet.

www.filip-lipinski.blogspot.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

FILIP LIPINSKI - in english

The Icopal price is awarded every two years to a young architect from the School of Architecture in Copenhagen or Aarhus. As a student, it is a great recognition to win and a good starting point for the continuing career. This year the price was won by Klaus Rasmussens project Transit, Space and Transformation. We hope to demonstrate his project shortly. One of Dagens Design’s favorite projects was Filip Lipinskis proposal for a biological museum in Malmö. The project is well thought out and compelling, with its geometric lines and organic shapes. The project also presented professionally in both visualization and modeling, and it is actually quite impressive when you consider that it is a single student's work and not a big studio. Biological Museum in Malmö A natural museum contains three main parts; aquarium (aquatic animals), tropikarium (other livestock) and natural history department (not alive). The museum's three main parts have contributed to the building becoming a triangular design. Overall the muséet consists of two floors which are tied together with three ramps, one ramp on each main part of the museum. The ramps provide a continuous display path with the possibility of wathing the exhibitions from different hights. The ramps connecting the two levels can also be seen in the roof curvature which follows the motion of the inside ramps. The roof will also be provided with solar panels, and solar cells that are located in the skylights in the roof provide a filtering of the light to the inside of the museum. www.filip-lipinski.blogspot.com