CORNELIUS + VÖGE I NORGE

CORNELIUS + VÖGE I NORGE

CORNELIUS + VÖGE vinder stor norsk arkitektkonkurrence

Tegnestuen Cornelius + Vöge kommer med sit vinderforslag til at stå bag en af de største og mest imponerende kirker i nyere norsk historie. Forslaget blev mandag d. 16. marts blandt hele 123 forslag kåret som det bedste i den åbne, internationale konkurrence.

Kirken er placeret i bydelen Hatlehol i Ålesund i det vestlige Norge, og kommer til at ligge i et smukt fjord- og fjeldlandskab,. Netop naturen spiller en stor rolle i vinderforslaget. Kirken er udformet som abstraktioner over fjeldlandskabet, hvilket ses i måden hvorpå skulpturelle ovenlys og kirketårn rejser sig op mellem træer og fjeld. Det meget indlevede forslag får kirken til at være et stærkt symbol på fjeldet og naturen, og på mødet mellem himmel og jord. Et markant visuelt samlingspunkt, og et ideelt centrum for fællesskab, tro og fordybelse.

Det norske sogn har i over 40 år ventet på muligheden for at bygge den nye kirke, der også skal huse kulturelle og sociale faciliteter. Med Cornelius + Vöge´s vinderforslag er den mulighed nu en realitet, og projekteringen af kirken forventes at begynde i løbet af 2009.

www.corneliusvoge.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

CORNELIUS + VÖGE I NORGE - in english

CORNELIUS + VÖGE wins in Hatlehol - Norway The architects Cornelius + Vöge and their winning proposal will be setting the standards for modern church architecture. It is the largest and most impressive church to be build in recent Norwegian history. The proposal was awarded to be the winner out of 123 participants. The church is located in the district Hatlehol i Ålesund in western Norway, and will be build in a beautiful fjord and mountain landscape. Nature plays a major role in the winning proposal. The Church is to be conceived as abstractions of the mountain landscape, which is shown in the sculptural skylights and the way the church stands up between trees and rocks. The proposal makes the church a powerful symbol of the mountains and nature. A significant visual meeting place and an ideal center of community and faith. The Norwegian parish has been waiting for more than 40 years for the opportunity to build the new church, which also will house cultural and social facilities. With Cornelius + Vöge's winning proposal ‘s a becoming a reality and further work on the the church is expected to begin during 2009. www.corneliusvoge.dk