Conference Centre by seARCH

Conference Centre by seARCH

Hollandske seARCH har tegnet en tilbygning til den gamle Favrholm gård fra 1400 tallet.

Det er Novo Nordisk som ejer Favrholm, og tilbygningen kommer til at huse et konference center.

Læs mere i den engelske pressemeddelelse fra seARCH.

www.search.nl

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Conference Centre by seARCH - in english

Conference Centre in Hillerød, Copenhagen, completed by SeARCH. The project is designed for Novo Nordisk, world leader in diabetes care. The conference centre is an extension of ‘Favrholm’, a monumental Danish farm that originates from the 14th century. The complex contains an auditorium, offices, restaurants, meeting rooms, sports- and fitness facilities and guest rooms for the biggest insulin producer worldwide, Novo Nordisk a/s. The purpose of the design was to design a new type of conference centre, more dynamic and interactive for both employees of the close by situated R&D and production facility and employees, guests and speakers worldwide. The restored 14th-century farm house, in which the main entrance is situated, played a crucial role in the history of the company: here for the first time in history insulin was extracted from the pancreas of cows. By realizing the extension partly underground, the view to the monumental farm was not harmed. For an optimal integration SeARCH worked closely together with the Danish Monument Service (KUAS) and bird protection organizations. Novo Nordisk had a series of conference rooms in mind varying from style; from classic, to (post)modern, anthropological and minimalistic. SeARCH proposed a more modest scheme based on ‘the sketching of cows’ (the way cows were registered and identified in the past). Each meeting room has a floor plan in the shape of a cow’s ear or leaf, all of them slightly different in shape, size and material, but still clearly related. These are situated into the embankments, viewing the vast landscape and the foraging birds in the lake. The newly built auditorium however restores the original, rectangular design of the courtyard of the farm house and is inspired by the barns that once stood there. Extreme high quality installations and environmental measures create a sustainable building with optimal indoor climate and minimal energy. Novo Nordisk already has an updated strategy generating clean energy for the whole group. All this results in a sustainable complex. Project credits client > Novo Nordisk architect > SeARCH bv design team > Bjarne Mastenbroek, Kathrin Hanf met Remco Wieringa en Paul Stavert, Geurt Holdijk, Laura Alvarez, Elke Demyttenaere, David Gianotten supervision building site > Jimmy Richter Lassen, Torben Pedersen, Rasmus Bjarnov, Jens Rise Kristensen, Niels Max images > Iwan Baan (iwan@iwan.com) www.search.nl