CEBRA wins in Lystrup

CEBRA wins in Lystrup

CEBRA vandt sidste sommer retten til at designe et nyt CO2-optimeret klubhus for Lystrup Idrætsforenings fodboldafdeling.

Projektet rummer en ligelig blanding af high og low tech løsninger, der alle sigter på at minimere bygningens CO2 footprint – både under opførelse, drift og bortskafning. Der opereres således på den ene side med helt basale løsninger som termisk masse via sandpuder, drænlag af muslingeskaller, og på den anden højindustrielle kompositvinduer, solceller og PCM (phase change material).

Navn: Lystrup Idrætsforening

Opdrag: Offentlig

Type: Totalrådgivning

Kategori: Idræt

Bygherre: Århus Kommune

Sted: Lystrupvej, Lystrup, DK

År: Igangværende 2010

Formål: Klubhus

Størrelse: 450 m2

Budget: DKK 10 mio. ekskl. moms

Præmiering: Konkurrence 1. Præmie

Ydelse: Totalrådgivning inkl. Landskab

Energiklasse: CO2 Neutralt

Samarbejdspartnere: Esbensen og Sloth Møller R.I.

www.cebra.info

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

CEBRA wins in Lystrup - in english

Last summer Danish architects CEBRA won the right to design a new CO2 optimized clubhouse for the football section of Lystrup Idrætsforening. The project is based on an equal share of both high and low tech solutions aiming at minimizing the CO2 footprint of the building during its total lifespan. So, on the one hand we introduce simple elements like heat storing sand fill, drain layer of mussel shells, and on the other high industrial composite windows, solar cells and PCM (phase change material). www.cebra.info