Casa Spodsbjerg by Arkitema

Casa Spodsbjerg by Arkitema

Den århusianske tegnestue har leveret et hus i høj international klasse med referencer til den japanske byggetradition hvor beton bruges gennemgående i de nutidige boligprojekter. Det er lykkedes for Arkitema at tilpasse Casa Spodsbjerg til byggegrunden og den danske natur, og med sans for detaljer i høj kvalitet at gøre det til et af de mest interessante boligbyggerier vi har præsenteret længe.

Huset er tegnet med inspiration fra det eksisterende hus, der over mange år har knopskudt for at kunne dække nye behov og tilpasse sig de stedspecifikke kvaliteter. Det består af to parallelle og forskudte bygningsdele, der dels indeholder fælles opholdsrum, dels soveværelser og badeværelser.

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Casa Spodsbjerg by Arkitema - in english

The Aarhus-based architectural firm Arkitema has designed a house that has international class. It has references to the Japanese building tradition where concrete is used consistently in the modern housing projects. They have managed to adapt Casa Spodsbjerg to the site and the Danish countryside, and with attention to high quality details, made it one of the most interesting housing projects we have presented in a long time. At a building site next to the Great Belt, where their used to be an old cottage from the 20s, there is now a brand new house that can meet the needs of a growing family with children and grandchildren. A villa to house two people but also able to be the setting for cosy family weekends and sunny summer vacations. The house consists of two parallel and staggered building, which contains livingroom, bedrooms and bathrooms. The main room has a ceiling height of 3.7 m, and an unhindered view of the water and the small beach below the house while the rooms are more shielded. The house has a large base of in-situ cast concrete, which contains the garage, basement facilities, spa and family rooms with sea views and access to a sunny spot near the shore. Living rooms and bedrooms are upstairs and cantilevered from the base. This part is covered with black-painted boards and have large distinctive sliding partitions that can open the house up against the water to the east or the evening sun to the west. www.arkitema.dk