C.F. Møller vinder projekt på Aarhus Havn

C.F. Møller vinder projekt på Aarhus Havn

Pensam og Topdanmark vil opføre et boligkompleks – Havneholmen – med 400 boliger tegnet af C.F. Møller på et af Aarhus mest attraktive byggefelter i havnen.
Aarhus Byråd forventes på onsdag 5.12 at godkende salget af byggeretten til at opføre ca. 38.000 etagekvadratmeter på de såkaldte Bynære Havnearealer til et konsortium bestående af Topdanmark Ejendom og PenSam.

Området kaldet Havneholmen er tegnet af C.F. Møller og består af ca. 400 lejeboliger svarende til 38.000 etagekvadratmeter. Der er planlagt 244 almindelige to- til femværelses lejligheder og 140 boliger målrettet seniorer.

Bebyggelsen består af en serie af høje, slanke bygninger med karakteristiske stålbjælker i toppen som reference til klassiske kanalhuse med udvendige hejseværker. Stålbjælkerne bruges i det konstruktive system til bæring af altanerne.

Borgmester: Anerkendelse til Aarhus

Borgmester Jacob Bundsgaard er begejstret for, at den nye havnebydel endnu en gang har vist sig attraktiv at investere i: “Det er en flot understregning af Aarhus som vækstby, at to så stærke investorer ønsker at være med til at udbygge den nye havnebydel. Det ambitiøse projekt er en stor gevinst for byen og et fornemt udtryk for, at Aarhus og De Bynære Havnearealer af rigtig mange opfattes som en fantastisk ramme for det gode liv, både hvad angår boliger, arbejde og byliv.”

Teknik og Miljø rådmand Laura Hay supplerer: “Havneholmen er et overbevisende projekt, som på alle måder vil bidrage til at opfylde vores vision for området: Attraktive boliger i et bæredygtigt byggeri af høj arkitektonisk kvalitet og med fine grønne opholdsarealer. Projektet vil spille fornemt sammen med de øvrige byggerier og byrum i området, som står færdigudbygget til 2017, når Aarhus er Europæisk kulturhovedstad.”

Øvrige rådgivere i konsortiet er NCC Construction, NIRAS, COWI og Kromann Reumert.

Projektet forventer byggestart i 2013 med første indflytning i løbet af 2015.Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

C.F. Møller vinder projekt på Aarhus Havn - in english