C.F. Møller in Århus

C.F. Møller in Århus

Så er et nyt projekt fra C.F. Møller blevet realiseret. Denne gang har det Århus Gymnastik- og Motorikhal som har fået en om- og tilbygning.

Århus Gymnastik- og Motorikhal er en udvidelse af Århus Gymnastik- og Trampolincenter. Ideen med udvidelsen har været at skabe en hal, som inviterer børn i alderen tre til ti år til at bevæge sig og udvikle deres motorik. Centralt i hallen er et skulpturelt klatrelandskab, kaldet Konkylien. Det strækker sig helt op under loftet, hvor det i en højde af otte meter ender i et glastårn med udsyn over Århus Bugten og Mols Bjerge. Der er også fleksibelt indrettede zoner som Kænguroland med trampoliner og springudstyr og Abeland med reb og junglelignende tæthed, ligesom hallen inviterer til bevægelse med sine adskillige gangbroer og platforme. Noget af taget i den oprindelige hal, Århus Gymnastik- og Trampolincenter, er også udnyttet som en del af klatrelandskabet i den nye.

Hallen er opført som en rå betonskal, med store og varierede vinduesformater og trapper, der skaber en åben og dynamisk facade.

Bygherre: VIK Gymnastik

Ingeniør: Moe & Brødsgaard A/S

Arkitekt: Arkitektfirmaet C. F. Møller

Adresse: Hvidkildevej, Århus

Omfang: 1000 m2 nybyggeri og 400 m2 ombygning

År: 2009-2010

www.cfmoller.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

C.F. Møller in Århus - in english

The Danish architecture office C.F. Møller has just finished their latest project in the city of Århus. The Motor Skills Hall is an extension of the Aarhus Gymnastics and Trampoline Hall. The idea of the augment has been to design a hall which motivates the 3-10-year-olds to practise movement. A sculpturally-formed climbing frame, called the seashell, extends across the hall, stretching right up under the ceiling, where there is a look-out tower at a height of eight metres providing a view of Aarhus Bay and Mols Mountains. The hall also invites movement through its many footbridges and platforms located along the length of the hall, and flexibly furnished zones called kangaroo land with trampolines and jumping equipment, and a so-called monkey land with ropes and jungle-like density. The unusual spaces which arise through the extension have also been put to active use; the slanting roof surface of the existing hall has for example been transformed into an indoor climbing wall. From the outside, the hall has the appearance of a raw concrete shell, with large, slanting windows and stairways which lend transparency and dynamics to the facade. Client: VIK Gymnastik Engineering: Moe & Brødsgaard A/S Architect: Arkitektfirmaet C. F. Møller Address: Hvidkildevej, Århus Size: 1600 m2 (1200 m2 new building and 400 m2 rebuilding) Year: 2009-2010 www.cfmoller.com