BRININSTOOL & LYNCH

BRININSTOOL & LYNCH

Den amerikanske arkitektduo Brininstool & Lynch har designet en moderne villa.

Mod nordsiden har huset en meget karakteristisk regn og læskærm i cedertræ. Skærmen definerer husets udseende og giver afskærmning mod vejen. Mod syd har villaen glas fra gulv til loft og slipper masser af sollys ind i huset.

Indvendigt har arkitekterne valgt et råt betongulv med gulvvarme og hvis det ikke rækker giver den anlagte pejs hygge og ekstra varme på de kolde vinterdage.

www.brininstool-lynch.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

BRININSTOOL & LYNCH - in english

American architects Brininstool & Lynch have designed a modern family house. The cottage was designed with a simple structure, a horizontal wood rain screen of cedar to privatize the entry sequence on the North, and a wall of operable glass on the South. The open plan of the kitchen, dining, living area and porch as one room intensifies the views to meadow and woods to the South and maximizes the solar gain in the winter. Radiant heat in the ground concrete floors is enhanced by passive solar gain, and runs throughout the three-bedroom cottage. The arrangement of the rooms and glass are to maximize views of the outdoor environment, while providing the most energy efficient operation. A fireplace is positioned in the front hallway that divides the bedrooms from the living area, and a custom sofa bench built in to the wall across from it creates a traditional fireplace inglenook. www.brininstool-lynch.com