Bodum Design Award 2012

Bodum Design Award 2012

Skandinaviens største designkonkurrence er skudt igang

Frem til 21. maj kan designere og designstuderende komme med deres bud på nye produkter eller koncepter, der kan være med til at gøre hverdagen enklere og smukkere.

Bodum Design Award er en designkonkurrence, der kontant belønner udvikling af nye tidsaktuelle produkter og ideer, som peger fremad – og giver klassikerne kamp til stregen. Den samlede præmiesum er 500.000 kr. og formålet med prisen er at fremme dansk design ved at motivere til nytænkning og udvikling.

Bag prisen står fire markante aktører fra den danske designscene; Bodum, Louisiana, BoBedre og brancheforeningen Danske Designere. Direktør for Danske Designere, Steinar Valade-Amland, forklarer om samarbejdet bag prisen:

”Bodum Design Award honorerer ikke eksisterende design – men skaber et frirum til udvikling, der ikke kun fokuserer på kommercielle hensyn, produktionsomkostninger og andre begrænsninger. Konkurrencen stimulerer med andre ord en vital og kreativ proces, som er meget værdifuld for designerne og dermed udviklingen af dansk design,” siger Steinar Valade-Amland.

Tema 2012: Simplicity

Helt frie rammer får designerne dog ikke. Konkurrenceforslagene skal forholde sig til det overordnede tema for Bodum Design Award, der i år er ”Simplicity”:

”Enkelhed er helt centralt for min forståelse af design – og i særdeleshed dansk design. Det enkle består ikke kun i det æstetiske udtryk, men også i funktionaliteten, eksempelvis at designet er intuitivt at bruge. Vi har i år bevidst valgt et tema, der kan fortolkes både meget konkret og meget abstrakt. Dermed håber vi at inspirere designerne til at gå helt nye veje,” siger Jørgen Bodum, CEO for Bodum.

Designerne inviteres således til at komme med forslag inden for alle genrer af design og ikke kun til køkkenregionerne.

Publikumspris

Som noget nyt i år introduceres en publikumspris. I august offentliggøres årets seks finalister, hvorefter alle designinteresserede danskere har mulighed for at stemme på deres favorit via Bodum Design Awards Facebookside: www.facebook.com/bodumdesignaward. Vinderen af publikumsprisen afsløres i forbindelse med prisuddelingen og modtager et rejselegat på 20.000 kr.

Vinderen af Bodum Design Award 2012 afsløres ved en prisuddeling på Louisiana 5. september.

www.bodum.com

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bodum Design Award 2012 - in english