Architectmade

Architectmade

Architectmade er en ung dansk virksomhed, som på relativt få år har formået og indtage den danske designscene i bl.a. Danmark. Architectmade har en designs fra en lang række af de største danske arkitekter gennem det seneste århundrede. Dette tæller bl.a. Hans Bølling og Finn Juhl. Architectmade har relanceret de klassiske designs og vækket dem til live på ny. Dog er de originale tanker bag og produkternes designs bevaret til fulde i hvert og et designklenodie.

Danmark er kendt for værende storleverandør af smukke designs fra vores internationalt kendte designere. Danske arkitekter såsom Finn Juhl, Poul Kjærholm og Jørn Utzon er her iblandt. Disse 3 designere har været altafgørende for udviklingen inden for både arkitektur og design i Danmark. Architectmade har blandt andet designs fra disse 3 store danske designere.

Manden bag Architectmade

Bag Architectmade står stifter og grundlægger Morten Jensen. Morten Jensen startede med og genoplivede de utroligt populære fugle af Kristian Vedel. De karakteristiske fugle fik kaldenavnet Architectmade BIRDS. Har du først opleve disse fugle ’live’ vil du hurtig fornemme, at der her er tale om et unikt stykke håndværk i højeste kvalitet. Har du stået med en af disse æstetiske fugle i hånden, og mærket udformningen, overfladen og tyngden i træet vil du blive forelsket.

Architectmade BIRDS er en skøn træfigur, som vil passe godt ind i ethvert hjem. BIRDS kommer i 3 forskellige varianter; en lille, en stor og en buttet. Fælles for alle 3 varianter er, at de er i to dele – hoved og krop. Kroppen på fuglene er pæreformet, og kan vendes så man kan vælge, om det er en han eller hun. Hovedet på fuglen kan ligeledes drejes og vippes, og tillade ejeren at give fuglen ens eget personlige udtryk. Hver fugl kan derfor have en lang række forskellige udtryk alt efter hvordan man placerer hovedet på fuglen. Architectmade står bag en lang række designs og BIRDS er blot en af de mange skønne produkter fra det danske designfirma.

Architectmade har bl.a. GEMINI lysestagen af Peter Karpf, Turning Tray af Finn Juhl, BIRDS af Kristian Vedel og BOWL fra Poul Kjærholm.

”Design af de store danske stjernearkitekter fra det 20´ende århundrede er i disse år forbilleder for nye designere over hele verden, og dansk design er så populært som aldrig før. De arkitekter vi arbejder med er alle repræsentanter for det klassiske stilrene design, som Danmark er så kendt for, og især 1950 – 1960’erne var virkelig en gylden æra i dansk design” – Morten Jensen, grundlægger af Architectmade.

Link: Architectmade

Architectmade træfigurer, turning tray
Architectmade træfigurer, turning tray
Architectmade træfigurer, turning tray
Architectmade træfigurer, turning tray
Architectmade træfigurer, turning tray
Architectmade træfigurer, turning tray

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Produkter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Architectmade - in english