AART architects wins school project in DK

AART architects wins school project in DK

AART architects har i samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og Active City Transformation vundet konkurrencen om Skolen ved Søerne på Frederiksberg.

AART architects har gennem de seneste år udviklet flere innovative læringsmiljøer og skal nu overføre sine mange erfaringer til Skolen ved Søerne på Frederiksberg. I samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og Active City Transformation har AART architects nemlig vundet projektkonkurrencen om den nye tilbygning til og ombygning af Skolen ved Søerne.

Som Frederiksberg Kommune fremhæver i dommerbetænkningen har AART architects skabt en skolebygning med klare funktionelle og organisatoriske kvaliteter, som går dialog med det smukke område ved søerne og skaber overbevisende sammenhæng mellem den nye og eksisterende skolebygning. Det kommer bl.a. til udtryk i de terrasserende tema-terrasser, der åbner den nye tilbygning mod omgivelserne, samtidig med at facaden i strækmetal og det orange indsnit ved hovedindgangen skaber et markant, ungdommeligt udtryk.

Fællesskabet i fokus

Som Torben Skovbjerg, partner i AART architects, forklarer, er trivsel og tryghed en forudsætning for et godt læringsmiljø. Den nye tilbygning er derfor bygget op omkring et fælles samlingsområde, der ved at ligge i spændingsfeltet mellem det nye og det gamle skaber et socialt tyngdepunkt i hjertet af skolen. For at fremme fællesskabet er udearealerne derudover bundet sammen via et uafbrudt forløb, der rejser sig fra den eksisterende skolegård op til den nye hævede skolegård og videre op langs tema-terrasserne til skolens øverste etage.

”Udeopholdsarealerne har været et afgørende designparameter i vores ønske om at motivere til fællesskab. Trods den begrænsede plads i den indre by har vi således søgt at skabe gode og fleksible udearealer. Det kommer f.eks. til udtryk i den hævede skolegård og de terrasserende tema-terrasser, der ikke alene skaber en tæt kontakt mellem inde og ude, men faktisk tilfører skolen mere udeareal,” forklarer Torben Skovbjerg.

Stor erfaring med undervisningsbyggeri

AART architects har stor erfaring med at udvikle innovative læringsmiljøer. Tegnestuen har netop afleveret et projektforslag til Teglaskolan i Skara i Sverige, og så sent som den 30. august indviede tegnestuen Inspiria Science Center i Sarpsborg i Norge, der bruger arkitekturen som et markant branding-ikon til at styrke unges interesse for de naturvidenskabelige fag.

Dertil kommer, at AART architects er ved at opføre Skagen Skipperskole på Skagens historiske havnefront og VUC Sønderjylland på Haderslevs havnefront. VUC Sønderjylland skaber rammer for fremtidens digitale læringsmiljø og blev tidligere på året nomineret til en af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser inden for undervisningsbyggeri, WAN Awards Educational Sector 2011.

www.aart.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

AART architects wins school project in DK - in english

In collaboration with Active City Transformation and Tækker Consulting Engineers, AART have won the project competition for the extension and rebuilding of Skolen ved Søerne at Frederiksberg in Copenhagen. The vision behind the extension and rebuilding of Skolen ved Søerne (in English, the School by the Lakes) at Frederiksberg is to provide the framework for an inclusive learning environment that interacts with the surrounding cityscape and supports the contextual transition from the blocks along Vodroffsvej to the villas along St. George’s Lake. Based on the field of tension between new and old, the proposal connects the existing school building and the new extension in a distinctive gesture. The extension is thus built around a community room that by being situated on the dividing line between the new and existing part of the school serves as the school’s inclusive heart and combines the school into a social and functional whole. In order to create cohesion, the outdoor areas are interlinked by a dynamic path that rises from the existing schoolyard to the new elevated schoolyard and further up along the thematic terraces to the school’s top floor. In a dynamic flow that starts way down in the existing schoolyard and ends at the top floor, the outdoor area twines round the new extension. In this way, the proposal creates a distinctive and dynamic learning environment that provides space for various activities and merges the boundary between indoor and outdoor spaces. www.aart.dk