3XN VINDER PÅ FREDERIKSBERG

3XN VINDER PÅ FREDERIKSBERG

3XN vinder arkitekt-konkurrencen om Retten på Frederiksberg.

Udvidelsen af Retten på Frederiksberg bliver en skulpturel og klassisk bygning, der på én gang udtrykker imødekommende åbenhed og retsvæsnets alvor

Den nye retsbygning bliver en naturlig forlængelse af det eksisterende fredede domhus men fremstår samtidig som en selvstændig bygning med et moderne og nutidigt udtryk. Bygningens design er nøje tilpasset omgivelserne og trækker klare referencer til byggeskikken på Frederiksberg. Formsproget er således både klassisk og dynamisk med sin kurvede form, der fremstår som en moderne fortolkning af det klassiske saddeltag.

Indretningen af retsbygningen møder domstolsreformens strenge krav om sikkerhed og adskillelse internt i huset. Der er fokus på funktionalitet og logistik, så bygningen sikrer hensigtsmæssige adgangsforhold for dommere, vidner og anklagede – uden at virke lukket. 3XN har således lagt vægt på at skabe et åbent og venligt miljø, der er nemt at navigere i for alle brugergrupper. Et smalt atrium flækker bygningen på langs og trækker lys langt ind i bygningen. Dermed skabes et åbent rum, der giver en lethed til bygningens indre og skaber visuel forbindelse på tværs.

Retten på Frederiksberg forventes taget i brug i første halvdel af 2012. Vinderteamet består af 3XN, Lemming & Eriksson og Schønherr Landskab.

www.3xn.dk

Om Christoffer Steenbeck

Skriver om design
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3XN VINDER PÅ FREDERIKSBERG - in english

3XN wins architectural competition for Frederiksberg Courthouse The expansion of the Courthouse in Frederiksberg, Denmark, will be a sculptural and classic structure, which at once expresses a welcoming transparency while maintaining the justice system’s sobriety and seriousness. 3XN has designed such that the new courthouse will be a natural extension of the existing neo-classical building, while still maintaining its own identity through a modern and contemporary expression. At the same time, it was crucial that the Courthouse has a functional interior complying with the law reform’s requirements on security and internal segregations. Therefore, the building provides its employees, the defendants, witnesses and guests an open and friendly environment in which it is easy for the different user groups to navigate. The Courthouse is expected for completion during the first half of 2012. www.3xn.dk